Jobb

Det är väl lite väl lite att göra på jobbet idag kanske. Så här sitter jag och målar fransk manikyr med Tipp-Ex xD
Awesome!
Snart dags att gå hem ändå.
Massage väntar klockan 1!

Ses!

//M

...

Vanliga kläder igår! Mintgrönt linne med små blixtar (: Älskar det linnet, och en Mimmi Pigg kjol ;) Of course rosa :D
...

Testade lite skuggade ögon igår ;) Fick mycket beröm och jag tyckte det var väldigt fint :D Blir säkert det ikväll med.
...  

Vi var nere och glodde lite på hamnfestivalen, jag slösade bort 20 spänn på att försöka få upp ett Hello Kitty gosedjur i en sån där rackarns klo! Det gick ju åt fanders... Alltså, jag brukar inte göra sånt... men när det kommer till Hello Kitty så är jag helt körd vettu.

Say Hello to Hello Kitty. Hon finns på mig för alltid, haha. En kitty på höftbenet ;) Jag höll på att dö av smärta när den gjorde, men fett värt det!

KOPIERA OCH DÖ! Har ritat den själv och den är patentbelagd tack så mycket... Se men inte röra.
...

Tack för mig :D

//M

PAAAAAARTEEEEEEEY

Jah! Dags att gå ut igen, fast så mycket party vet jag inte riktigt om det blir. Malin börjar jobba sju i morgon och jag tog ett extra pass och börjar klockan 11. En rosa drink kanske det blir men inte mycket mer skulle jag gissa (:
Bilder kommer sen! Har lite bråttom. Malin har precis börjat köra.

Puss sålänge.

//M

Baka!

Jag och morsan bakade lite igår. Vi bakade maränger!

Morsan spritsar.
...

Jag försöker mig på att spritsa. Det var den roligaste delen av att baka maränger :D Haha.
...

Morsan fick bara spritsa en, haha. Jag gjorde resten och är riktigt stolt! Visst är jag duktig!
...  

Den där, i mitten, det var min favorit. Den tyckte jag blev bäst, haha.
...

Är ensam hemma idag, kanske skulle ta och ge mig på att göra en omgång själv?

//M

Extrem överlevnad

Nu skall jag titta på Extrem Överlevnad på Discovery. Sjukt bra serie. Bear Grylls tar sig igenom taskiga miljöer och visar hur man kan göra för att överleva. Men med tanke på vad han kan stoppa i sig för något så kan man undra ibland, är det verkligen vad man hade gjort? Nu är det ju omöjligt att sätta sig in i en sådan situation. Men han äter ju verkligen sjuka saker. Menmen, vad skall man göra?
Man blir ju inte direkt avundsjuk när man ser vad han gör för något. Ibland ser det nice ut, men oftast, nej tack. Avundsjukan sätter in först den 25 varje månad. Då hade det inte svidit att vara honom ;)
Nu börjar det! :D

//M

22/7-09

Idag har jag jobbat, i tacobuffén. Jag lovar, det är faktiskt inte lika glamoröst som det låter. En hel del spring och massor av stå i kassan och trycka på knappar, vilket i och för sig är ganska roligt.
Jag har fått lära mig lite mer rumänska. Nu kan jag säga "Hur mår du?" "Hej" och "Plattfisk". Det sistnämnda anser jag vara väldigt användbart ;) Haha.
Nu har pappa lärt mig att spela på oddset också. Spelar nu på någon fotbollsmatch med lag från länder som jag nästan inte visste fanns, haha. Någonstans. Menmen, bara för att prova liksom. För sakens skull.
Så nu tänkte jag väl chilla lite efter en lång arbetsdag (:
Ikväll kommer Sugar Rush <3 Älskar den serien. Har följt den slaviskt sedan mamma tipsade mig om den förra sommaren.
Kanal 2 klockan 21:30!

//M

Jobb

Idag jobbade jag, haha. Jag lyckades bränna mig... igen. Jag skulle skopa upp kebab från stekbordet och lägga på tallriken. Men så gick det väl lite fort så jag skopade upp kebaben och fick all stekolja i handen... det gjorde ont :(
Men nu måste jag och morsan iväg, för vi skall träna body balance, hehe.

Puss sålänge.

//M

Träning

Nu har jag precis kommit hem från gymmet. Det är nog första gången jag har sagt det tror jag :S Morsan var på bodypump i morse, men det var lite för tidigt för mig så jag kom dit efter bodypump-passet var färdigt så visade morsan mig gymmet! Vi provade maskinerna och sedan åkte hon hem. Jag fortsatte lite själv. Man märkte ju hur dålig form man har, man orkade ju inte så länge. Men roligt var det! Gymma var nog lite mer min grej faktiskt tror jag.

//M

Baka, baka liten kaka

Idag räddade Malin mig från min tråkighet. Morsan berättade i morse hur alla skulle iväg idag, och jag blev helt förskräckt! Att behöva vara själv. Men Malin kom, haha.
Vi bakade!

Malin bankar smör:
jh 

Men eftersom Malin är alldeles för pryd så fick jag knåda smöret, med händerna.
bklj

Ja, och det var det här hon pysslade med när jag knådade och kämpade och bakade. Haha.
kjn 

Men det blev himla fina chokladbollar ;) väldigt gott. Haha.

//M

Bilder

Här är vi, utanför muséet, jag, mamma, mormor.
...

Vacker utsikt från Varbergs fästning. Morsan ville att jag skulle ta kort. Tänk att bo i dom små röda stugorna där ute. Det hade väl vart nåt? (:
gjk

Här är Ötzi :O Eller ja, en rekonstruktion eftersom han inte får förflyttas från sitt eget museum.
,..

Det var såhär han beräknat sett ut, hur man nu kan ränka ut något sånt, menmen. Och jag!
.

Sedan tittade vi på en konstutställning med porslinsklänningar. Det var väldigt häftigt.
.

Sedan, vidare till ett cykelmuseum. Det är en sån här cykel jag vill ha! Haha.
tgn

Och tänka sig, här är ett par VÄLDIGT gammaldags inlines! Haha, går ända upp till knäna! Häftigt va?
gh

4-manna-tandem.
kuh

Och fika i Socitetsparken!
j

Vilken dag! Helt underbart, fick sett massor av konst.


//M

Turist

Jag, morsan och mormor har idag agerat turister i våran egen stad, haha :D En j*vla massa folk. Parkeringar var det inte gott om kan jag säga. Vi var uppe på fästningen och tittade på ismannen Ötzi och en kollektion cocktail klänningar gjorda av porslin. Det var himla häftigt.
Sedan var vi nere i konsthallen för att titta på Billgrens II utställning. Det var roligt att se. Att få inspiration. Sedan gick vi en sväng på stan för att gå vidare till Lottastugan och titta på ännu mer konst, haha.
Så nu är jag väldigt trött och inspirerad, haha. Skall nog ta och måla lite sen.
Tänkte spela lite poker nu.

Puss sålänge. ♥

//M

Deep Blue Sea

Jag och farsan tittade ju på Deep Blue Sea. Typ Hajen aktig. Om man vet alldeles för mycket om hajar och deras beteenden så var den filmen garanterat kass! Men det är därför mitt folk finns! Dom filmerna funkar på mig, jag tyckte den var hyfsat bra faktiskt!
Det slutade med att de flesta blev hajmat utom hjälten naturligtvis, men äh. Skit samma, den funkade!
Har spelat lite Poker det senaste nu med. Och jag vinner faktiskt! Haha, stora summor, nej. Men summor! :D

Nu är det snart dags att sova, skall gå på konstutställning med morsan och mormor, super! Har målat en ny tavla med. Tänkte lägga upp en bild i morgon kanske. Haha.

Håll tillgodo.

//M

Samling!

Har nu fått ihop hela samlingen av McDonald's samlarglas. Dom var väldigt häftiga. Har allihop! Fick tjatat mig till en blått glas på Donken igår dock. Egentligen hade som slutat med dom då. Men fick ett ändå ;) Haha.
De två rosa jag fick av Tobias åkte direkt ner i min hemgiftskartong! Haha. Dom skall jag ha när jag flyttar hemifrån, om jag flyttar hemifrån. Ja, det lila också, hehe. Dom var himla fina!
Jag är en sån sucker när det gäller sånt. Jag och syrran fick ju dela på en plusmeny för vi får inte i oss en hel för sig, haha. Bara för att få ett glas vettu.
Skall det va, så skall det va!

...


//M


Fiskeeliten!

Igår släpade jag med mig Tobias ut och fiskade. Jag stod där vid Deromesjön och kände mig som ett jävla pucko. Jag kunde ju inget om det där. Det var säkert 10 år sedan jag fiskade sist.
Vart skall det snöret nånstans? Vad är det för något? Hur gör jag nu?
Haha, jag fick napp om och om igen. Men fick aldrig med mig en fisk hela vägen upp -.-

Titta vad klockan är och jag har inte ätit än. Jag sov typ till 1. Haha.

Puss sålänge.

//M

Fun City

Jahopp. Igår var jag på Fun City med min kusin Paulin! Jag tror båda två tyckte det var lika roligt nästan, haha. Jag jobbar ju där nu också, vilket gör att jag har fått ett säsongskort. Jag hade aldrig betalat 200 spänn för att gå in, men när man väl har säsongskort så kan man väl lika gärna använda det? Haha.
Direkt när vi hade kommit in så gick Paulin en hinderbana! Duktigt, duktigt. Sedan åkte vi Discojet. Först går det baklänges flera varv och sen framlänges flera varv, woom, woom, woom, den åkte vi 2 gånger. Sedan åkte vi Ragnarök med. Typ 6 gånger. Man sitter i en sån där vagn som snurrar samtidigt som man åker runt i en berg-och-dal-bana. Den är bäst! Och så åkte vi en stor båt som gungade fram och tillbaka typ som kulingen på Liseberg, den åkte vi typ 5 gånger. Rätt rolig. Radiobilarna också, men det var ju typ bara 6 bilar, det var mindre roligt. Sedan badade vi!
Vi åkte vattenrutschkanor tills vi höll på att drunkna nästan.
Jag åkte en sån här jättelång helt rak men hal rutschkana, ni vet? Paulin vågade inte åka den och jag förstår varför. Jag höll på att dö! Nästan... men det gjorde sjukt ont att landa i vattnet. Så den åkte jag inte igen. Haha. Men det fanns en kortare variant som vi åkte istället.
...  

Sedan efter det var vi rätt så mörbultade. Så vi köpte mjukglass. Haha. Gott!



Jag var fast besluten över att jag skulle in till krogen för att träffa lite folk på kvällen. Men jag typ somnade 1-2 timmar i soffan och sen var jag fortfarande sjukt trött. Men jag pallrade mig iväg till krogen, sedan kom jag inte hem förrän halv 3! Haha.

//M

Löftadalen

Jag fick en kommentar av Joanna om undrade lite om Löftadalen. Så jag tänkte berätta lite om det.
Ja, jag kom in på skolan och skall börja där den 24 augusti. Det var faktiskt morsan tipsade mig om skolan. Jag hade inte haft en tanke på vad jag skulle göra efter studenten. Men som sagt, när öppet hus på Löftadalen var så var ju jag på studieresa på Mallorca i 5 veckor. Så jag och morsan bokade ett privat möte med läraren för konst- och bildlinjen. Det är mycket det dom går på. Att man visar intresse. De tittar inte så mycket på betygen utan det personliga brevet och intresset för att började är det som intresserar dom mest.
Så det var det jag gjorde. Jag har ju inte direkt bäst betyg i världshistorien. Så jag köpte lite fint papper och klurade ett tag på ett personligt brev. Innan sista ansökningsdatum hade gått ut så hade jag redan fått reda på att jag hade kommit in. Hur roligt som helst! Skolan var helt fantastisk. Målarateljén låg i princip på havet och utsikten där ifrån var ju något utom denna värld!
Där finns också en textil- och turism linje. Det verkar helt enkelt vara en skola som verkligen ser och bryr sig om varenda elev.
Så Joanna, jag rekommenderar dig att söka dit!

//M

...

Nu sitter jag här igen. På PO:s Trafikskola. Åter igen är det väldigt lite och göra. Menmen, det får väl gå. Jag tänkte väl ge mig på att kopiera upp några nya elevkort nu. Sen skall jag köra kussen till Donken, tvinga honom köpa en cheese till mig och sen hem igen. Där blir det ugnspannkaka. Fullt upp sen! Haha.
Igår skulle jag väl egentligen gått på bodypump med morsan. Men jag blev lite sen, och mötte henne på vägen hem, i bilen. Så det var väl synd. I morgon skall hon visa mig gymmet i alla fall! Det skall bli roligt!

//M

Jobb

Från inget sommarjobb alls till två stycken! That's right, i år kör jag dubbelt upp. Faktum är att jag sitter just nu på en av mina arbetsplatser, AKA PO:s Trafikskola.
Här är jag receptionist och det innebär att det kan bli lite väl mycket dötid ibland. Så jag bestämde mig för att uppdatera bloggen så länge! Haha, så tiden går.
Jag har bunkrat upp med en Apelsinkrokant och en Powerade. Perfekt!
Idag har jag tagit emot lite telefonsamtal, tagit betalt, skrivit ut lite papper, fört in gårdagens elever i betalningspärmen och rangordnat dom efter efternamn i elevkortshållaren.
Jag har även ritat en blomma på en Post-it lapp. Dagens prestation ville jag kalla den där. Mycket vacker.
En del kunder krånglar mycket och en del är helt enkelt väldigt svåra att förstå då dom är ganska så "nysvenska". Inget illa ment men en del är så svåra att förstå att det är pinsamt.
Men oftast är det väldigt trevliga och tillmötesgående kunder jag får träffa som har överseende med att jag inte kan allting här och lär inte hinna lära mig allt under denna korta tid heller. Så det gör det hela lite trevligare att komma hit! (:
Här skall jag sitta veckan ut, sedan är det dags att ge sig tillbaka till Fun City och "kränga korv" som Malin väljer att kalla det, haha.
Vecka 31 sätter jag mig här igen och gör mitt jobb. Sitter. Typ.
Frågan är då, vad gör jag när jag får tråkigt här? Tja... jag har kopierat mitt elevkort ett antal gånger. Så fint så. Måla blommor på Post-it lappar är en hobby. Räkna gem funkar. Tittar igenom alla elevkort för att se hur många som har tagit fler körklektioner än vad jag gjorde. Ganska trevligt. Flinar åt folk som får P-böter precis utanför fönstret då där är en handikappsparkering, men skylten är ganska skymd så antingen så ser dom den inte, eller så skiter dom i det. Där kostar det 600 spänn att stå utan tillstånd. Great success! Läser mitt fina kort jag gav till dom i körkortspresent! Jag och mamma kom på ett sånt himla bra rim så det är inte sant. På torsdag är det ett år sedan jag tog körkort och det kortet står fortfarande framme så att alla kan se!


" Från Madelene Bengtsson"
Många tårar, många skratt
på fyra hjul, bakom en ratt
i en Seat Leon, liten men kvick
har jag nu fått lära mig alla trick
höger, vänster, backa runt hörn
Oskar har koll som en örn
stopplikt, landsväg, enkelriktad gata
och i motlut har jag fått lära mig starta
oljetryck, blinkers och däck spelar roll
man måste ju göra en säkerhetskontroll
att ta körkort var min grej
nu är jag Läjets gladaste tjej
POS bakom Preems mack
ni skall alla ha ett hjärtligt tack =) 

Copyright by Madelene och Camilla.

Visst var det fint? :D Dom blev superglada. Jag tänkte att dom har säkert fått nog av blommor och sån skit också, så dom fick det kortet och en systerkaka. Den blev uppskattad kan jag tro ;) Fika FTW!

Nä, nu får jag nog hämta en bit choklad till! Gottigottgott.

Håll tillgodo!

//M

Jag vet, jag vet

Jag har inte bloggat på länge, bla, bla, bla... Det tär faktiskt på kroppen det här med att jobba! Till mitt försvar...
Menmen, nu så skall jag lägga upp massa bilder på vad som hände för ja, en vecka sedan.

Vi dukade upp och förberedde allt för att använda min nya choklad fondue! :D Visst ser det smaskigt ut eller?
...

Vi hittade den ultimata jordgubben jag och Tobias! Den doppade vi sedan halvvägs i choklad och gjorde den lite mer porrig.

.....

La upp det fint gjorde vi också innan...
...

...vi åt upp det! Hahaha, mumsigt.
...

Och så lite TV-drinkar.
-

Kvällen kunde inte ha blivit mycket bättre (:
 
Som Tobias sa:
Det här tåls att göras igen!

//M

RSS 2.0