Tandreglering

Idag blev det en mycket tidig tripp till Halmstad sjukhus för min 3 årskontroll efter operationen. Det visade sig att jag behöver tandställning igen för att fixa i ordning det sista, för att antagligen sedan behöva sova med bettskena resten av livet. W00p w00p! Har faktiskt saknat min tandställning. Han hade aldrig hört på maken när jag sa att jag inte ville ta bort den år 2009, och nu får jag den tillbaka! :D

Grillz! 



Dom hade bannemej kvar min tavla dom fick i present av mig bestående av denna snygga tjej ovanför, Braceface! Den hängde kvar. Roligt!

Dags att börja förebereda mig för att jobba lite.
//M

Mätt i magen

Idag har jag minsann badat, tvättat, städat, bäddat, diskat och lagat mat! Det blev stuvade makaroner och köttbullar. Första gången jag stuvar alldeles själv. Det blev faktiskt hur bra som helst! Det blev gott och man blev mätt! Mumma. Nu är det dags för film. Seven! Spännande.
//M

Kass uppdatering

Jag vet att det har blivit fantastiskt lite bloggande nu, men jag har haft några tuffa dagar på jobbet, har bara kommit hem och somnat med en gång. Än en gång kommer jag hem sent, så det blir mer bloggande i morgon :)
//M

Utbildning

Jaha, jag som kom på en helt fantastisk idé. Jag vill bli skodesigner, det hade ju passat mig perfekt! Så jag hörde av mig till lite olika företag om hur jag skulle kunna ta mig vidare i detta. Det är då jag får reda på att den tvååriga utbildningen inom design som krävs kommer kosta mig 120 000 kronor! Jag har aldrig hört på maken. Det var väl lite sådär kanske, vi får väl se vad som händer. Kanske man kan spara ihop tillräckligt så jag kan börja plugga när jag är 50 bast, vad vet jag.

Tänk om man skulle få råd att gå den utbildningen någon gång :) Det hade ju varit fantastiskt! 
//M

Finbesök

Idag fick jag finbesök bestående av kära mormor och gammelmormor! Det bjöds på goda hallon/blåbärsmuffins. Vi fick en jättefin linneduk och resterande av den servis jag har fått av gammelmormor. Tack!

Till middag idag blev det god koljafilé i ugn med grädde, cocktailtomater och purjolök!


Gjorde en liten sås på mestadels citronsaft fast lite créme fraiche och gurkmeja med. Syrligt så käkbenen krullar sig! Gottigott!


Nu sitter jag här i soffan med min lilla bloggerska! Gosigt.

//M

Söndag

Idag är det söndag. Söndag är en riktigt grå dag, men mysig ändå oftast. Så vi tog bilen till stan och tog oss en kvällspromenad runt fästningen. Sedan hem för att diska och städa i ordning samt bädda rent.

Här har vi någon som är sugen på att hjälpa till med bäddningen. Hjälper eller stjälper är det ingen som vet.


Såhär fint blev det med våra nya fina lakan, helt oanvända som vi fick i julklapp. Skall bli så gott att lägga sig sen! Smörboll kallades dessa tjusiga lakan från IKEA, dom har så himla fiffiluriga namn där :)

//M

Scrapbookingkväll!

I fredags bar det av till Paulin för en scrapkväll!
När jag kom var Paulin i full gång att baka cupcakes, så jag hjälpte till.  


Såhär kan det se ut då. Fint va?


Såhär skall det se ut när man scrappar!


Mycket grejer blir det.


Och såhär skall man se ut efter en lååång scrapkväll! :)


Det här kortet gjorde jag till min kära mamma som är sjuksköterska, passande.


Här har jag gjort en så kallad exploding box.


Såhär ser det ut när man tar av locket. Vips! Så har man en liten gömma med en cupcake där i.

Kvällen blev helt klart mycket lyckad och vi kom inte i säng förrän vid halv 2 på morgonen! Snacka om en kreativ kväll! Det får vi göra om snart.
//M


Samling

Har nu radat upp min älskade collection med skor!

Här är alla mina klackar. Lite fler än jag trodde...



Några av favoriterna


Dessa älsklingar är för nuvarande mina högsta på hela 13,5 cm med 3,5 cm platå!


Inklusive mina flats äger jag nu 26 par skor! Och fler skall det bli!
//M

Abstinens

Nä, nu måste jag snart ta och införskaffa mig ett par nya skor. Detta går inte mer!

Dessa såg väl bekväma ut?

//M

Promenad

Tog tåget in till stan där Tobias mötte upp mig efter jobbet så stack vi ner till fästningen och tog oss en långpromenad. Jättefin promenad fastän det blåste småspik i ansiktet på oss! Den brutna isen guppade på havet och fåglarna satt på isblocken. Såg ut lite som Berings Sea i Dödlig Fångst! Haha :)

Sedan blev det lite matinköp, lite grejer så man kan baka också såklart! Fick sån fruktansvärd abstinens i morse, hade inga ägg, inget margarin och Tobias hade ju med sig kladdkakan på min kakbotten till min form med avtagbar kant! Satt här och skakade nästan så mycket ville jag baka, men jag tog tillfället i akt och använde energin till att diska :)

Nu blir det till att luta sig tillbaka med gott samvete och glo lite på dumburken.


//M

Snö!

Åh nu snöar det igen! Vad jag älskar det.

 

Såhär såg dagens frukost ut. Gottigott.


//M

Scrapbooking!

Nyss hemkommen från en scrapbookingkurs med mamma och Paulin! Idag fick vi lära oss vika blommor på massa olika sätt. Det var fantastiskt roligt! Bara vi tre, plus instruktören då. Mysigt.

Här har vi använt vanligt kaffefilter som vi färgat med lite olika sorters material såsom distress stain, distress inc o.s.v. Inte mitt bästa verk, men det blir bättre!


Här har vi använt vanligt cardstock (kartonpapper) som vi tejpat över med tunn silvertejp och stansat ut flera delar, sedan vikt ihop lite snyggt. Då kan det se ut såhär:


Stansat ut en fjäril och vikt i ordning och limmat. Den lilla blomman är utstansad, sedan embossad, precis som löven, sedan vikt ihop flera lager och limmat.


Här har vi en ranka gjord på ståltråd och floratejp, sedan bundit ihop blommor och blad längs med vägen. Pilligt men roligt. Och fint!


Var ju tvungen att handla lite också. Här har vi två mönsterpapper med mönster på båda sidor.


Såhär såg de ut på andra sidan.


Sedan två stansar, en stans med blomma, sedan en embossingstans som man gör fördjupningar i den redan stansade blomman. Väldigt vackert!


Och sist men inte minst, silvertejpen som man använde och fick sån fin effekt med. Gärna med lite akrylfärg duttad på, så får ytan en slags smutsig metallic look. Himla fint!


Tack mamma och Paulin för sällskapet! <3

Dags att kolla kladdkakan i ugnen!
//M

Skor!

Surfar runt lite på nätet efter skor. Det muntrar upp. Känslan när man hittar ett par riktigt tjusiga klackar! Beroende? Nej då. Bara mindre oberoende, haha :)

Letade efter ett par fina skor man kanske kunde ha råd med vid löning och kom över dom här klackarna. Vad sägs om dom? Kanske något man skulle investera i!


//M

Alla hjärtans dag!

Vi som hade tänkt bojkotta alla hjärtans dag i år, så kommer gubben hem med blommor!



Eftersom jag är så kass på blommor har vi aldrig några hemma, alltså har vi ingen vas heller, så det gäller att vara fiffig här.
Och jomen visst fick dom plats i Tobias ölstövel! Smidigt va?


Glad alla hjärtans dag på er!
//M

Svea

Jag undrar vad det är med min katt och plastpåsar?





Undra sa flundra om gäddan är en fisk, varför går min katt igång så på plastpåsar, eller ja, plast över huvudtaget? Hon är verkligen... eljest våran fina lilla kise, men vi älskar henne ändå <3
//M

Kaffe latte

Direkt från en natt på jobbet till gymmet. Usch och fy och herregud vad dålig kondition jag har! Kort men intensivt besök fick det bli, så har jag nu bokat en instruktör så jag kan använda andra maskiner än löpbandet och roddmaskinen haha!
Köpte mig en kaffe latte på väg hem, dricker inte kaffe men tänkte ge det ett försök. Det gick inte hem vill jag lova. Blä, vad äckligt!



Möttes av en galen katt när jag kom innanför dörren. Det blev utgång för henne.


//M

Baka, baka liten kaka.

Jodå, även idag har jag bakat muffins! Konstigt, alla muffins bara försvinner. På kvällen ligger alla muffins nerpackade i en plastpåse, sen på morgonen sisådär runt halv 7 bara försvinner allting, ganska exat samtidigt som Tobias åker till jobbet. Himla underligt va? Så därför fick det bli nya idag.

Igår såg dom ut såhär:

Vanilj/chokladmuffins, eller mina egna så kallade tigermuffins! Haha.

Idag ser dom ut såhär:


Hallon och blåbär i en härlig symfoni. Så goda blev dom!
Såhär ser slutresultatet ut. Undra vad mitt nästa bakverk skall bestå av!

//M

God morgon!

En smoothie senare, yummie. Dags att titta på förra veckans inspelade program. Man måste ju hålla sig uppdaterad!




//M

Hemkommen

Har nu avslutat 23 timmar på jobbet med en go´frukost hemma! Den såg ut såhär:



Mums mums, helt såld på smoothies nu. Idag blev det en med apelsin, ananas, banan, vanilj och lite blåbärsyoghurt on top! Himmelskt!


Det har snöat hela natten. Så här såg det ut när jag vaknade i morse, så himla fint! Mer snö! :)


Älska snö


//M


Frukost

Såhär ser dagens frukost ut:



Gottigott! Måste ju grunda rejält inför detta mastodontpasset som väntar. Har också inhandlat ingredienser till tacolasagne som jag skall laga till mig och min kollega på jobbet, så blir det ännu lättare att vara alert på jobbet!

Ta nu vara på eran lördag ni som är lediga!

Håll tillgodo.
//M

Fredag kväll

Nu har många påbörjat sin helg, men inte jag minsann, i morgon väntar ett 23 timmar långt pass för min del. Så det blir att ta det lite lugnt, samla mod och kraft och gå och lägga sig i tid!

Idag provade jag på en smoothie med blåbär, banan och hallon:


Den var farlig vill jag lova! Mums! Så himla härligt med en riktig mixer.

Men nu får man ta och dra ut på fredagsmyset så långt det går och fortsätta glo på Irene huss-Guldkalven.

God kväll!


//M


Smoothie

Har äntligen fått hämtat hem min pärla! Besiktigad och körklar :)
Sedan åkte vi till Hajen för att inhandla lite förnödenheter, i fall jag skulle få för mig att baka igen.
Det blev också lite ingredienser till en smoothie. Måste ju använda våran fina mixer.




Vaniljyoghurt, mjölk, frusna blåbär och hallon. Mixa, strö lite söcker och krossade maränger på. Gottgott!!!

Lyx i vardagen, verkligen.

//M

Hysteriskt

Hittade en sån klockren pingla från SVT. Bettan! Har aldrig sett denna kvinna innan. Rolig som bara den.

Idag får Bettan besök av Anna Skipper och ett snack om att äta sunt, men det går väl sådär. Haha!



//M

Finbesök

Har nu precis vinkat hejdå till vårat fina besök, mormor och Pär. Jag bakade muffins bara för detta tillfälle, man blir ju lite kaxig när man börjar bli bra saker men tji fick jag när det smälta smöret exploderade i ansiktet på mig. Jaha, smält smör i hela köket, inklusive i min fina kokbok.

Bryt ihop, bit ihop och kom igen!

Och det gjorde jag! Muffinsen blev ju himla goda ändå!
Så vill vi tacka så himla mycket för de fina presenterna.



En blender som kan krossa is! Jippi! Och några fina cupcake-magneter, precis vad jag behövde ;) De satt fint på kylen.

Tack o Hej!

//M

Hemma

De passen jag har jobbat nu 11-20 är så himla knepiga, man vet inte vad man skall äta när man kommer hem för det blir så sent, så vi gick bara och la oss helt enkelt.
I söndags var vi och hälsade på syrran och hennes gubbe i Göteborg. De har precis skaffat en liten kise, lilla Trassel. Oh Herregud vad hennes rivsår svider än idag, det känns speciellt på jobbet där man spritar sig hela tiden. Kattungars tänder och klor är ju sylvassa om än inte många!

I kväll väntar vi besök av mormor och Pär :)
Nä allting är ju fixat och ordnat med här hemma så jag får väl ta och baka lite till! w00p w00p!

//M

Hejsan Hoppsan

Då råkade man slänga ihop en plåt muffins minsann! Chokladmuffins, det är inte fel alltså.



Man är lite trött efter gårdagen, det blev en lång men bra dag! Först gymma lite, och det skall jag säga, att det märktes att jag inte har gymmat på bra länge precis. Kände mig lite som ett vandrande kylskåp där inne bland alla biffarna. Men det skall nog bli ordning på detta! Efter det blev det en liten runda på second hand för att kolla lite, men det fanns inget av värde så att säga. Sedan frukost, räkmacka och sockerkaka från Pingstkyrkans Café som förtärdes vid fästningen med utstikt över havet. Mysigt!
Hem för att göra sig i ordning kvickt för morsan hämtade oss snart. Bio-En Gång I Phuket, lika lättittad som väntat, den var rolig! Middag på Wärdshuset, förrätt, Toast Skagen, huvudrätt, Vegetarisk planka

MUMS!


Och jag fick bannemej klämt i mig en banana split till efterrätt! Gott.
Morsan körde hem oss sen, så himla trött man blir av att äta så gott!

I morgon väntar jobb 11-20. Hoppas att tåg och bussar är i tid :) Bilen är lämnad på lagning, får se när Pärlan blir klar.

Håll tillgodo!

//M

5 år

Idag firar vi fem år, jag och Tobias.





Tiden går så fruktansvärt fort! Ibland lite för fort. Vi träffades när vi var 16, respektive 17 år. Så små vi var, känns det som.
Idag är det 5 år sedan, still going strong. Så det firas med frukost på stan, gym, besök på second hand, sedan skall vi gå på bio och efter det blir det middag på Wärdshuset!

Dags att starta dagen!

//M

Trött

Termometern visade på -13 i morse. Äntligen vinter! Lite mer snö bara :)
Efter ett par långa dagar och långa nätter känner man sig nu ganska utmattad och det är dags att sova. Dagen har varit bra. Åkte buss från jobbet och mötte upp mamma och syrran på Veras café där vi fikade och pratade lite grand.
Därefter skjutsade mamma mig till Fiddenisse kära kusin, som bjöd på varm choklad i toppklass! :)
Tobias hämtade mig sedan för att hämta min bil för att lämna den på lagning! Äntligen skall vi nog få ordning på den, igen.
Så, slutsummering, det har varit en ganska hektisk men samtidigt lugn dag, hem till en gosig katt, städning, tacos och fredagsmys.
Kvällens film blev Irene Huss: Eldsdansen. Sevärd, precis som alla svenska kriminalare!

God natt på er.


//M

Vila i frid

Det har varit en tuff natt på jobbet, det var inte lätt att somna. När jag vaknade i morse kunde jag inte sluta tänka på hur många det är som vaknar idag och bara hoppas att detta var en fruktansvärd mardröm som skulle vara över nu. Det var ingen mardröm, i stället en hemsk verklighet. 
Fyra så unga människors liv får ett sådant abrupt slut. Det är inte rätt. Så onaturligt. Otroligt orättvist.
Var idag i Varbergs kyrka, det var jättemånga ljus tända, kondoleansboken var full med fina ord och underskrifter. Vi tände också ljus och skänkte er våra tankar.

Jag vill skänka en extra tanke till Tobias Larsson och hans familj. En gammal klasskompis, blott 21 år gammal, grym på fotboll som aldrig gjorde någon förnär.

En extra tanke också till Elin Hedbris och hennes familj, vän till min älskade lillasyster.

Jag hoppas att Tobias och Elin, som var ett par, samt paret de reste ihop med tar väl hand om varandra nu.

Det är så overkligt, men ändå sant. Vi tänker på er.

Vila i frid.


//M

Vinter

Vilken underbar dag! Äntligen fick vi lite vinter ändå. Vindstilla och iskallt. Perfekt för en promenad. Men det hinns inte med för tillfället. Har ett hem att sköta och program att titta på!
Nu skall jag ringa ett samtal till min kära gammelmormor, sätta igång en maskin tvätt, diska och plocka undan.

I kväll kommer Sveriges Mästerkock men det får stå på inspelning då jag jobbar natt (:





//M

RSS 2.0