Dagen Efter Kvällen Före

Status: Tung i huvudet och mindre rik

Studentfest igår. 200-dagars!

Och nu kommer vi till den stora frågan, vad var jag utklädd till?
Jag var...
Monroe!
Marilyn Monroe!!!

Jag skall lägga upp en bild på mig också så fort jag får tag på en.
Morsan sydde klänningen och jag få SÅ mycket beröm för den (:
Det var så jäkla roligt! Jag får berätta mer sen i samband med mer bilder. (:
Jag kan ju bara säga att det var några som gjorde bort sig ;) Rejält.

Håll tillgodo!


Dagens visdomsord: Gräset är grönt där man är, bara man vattnar det.

Så sant, så sant.

//M

STUDENTFEST!

Status: Hemlighetsfull & rik!

Jodå, rik som ett troll, lönen hamnade rätt in på kontot idag, så nu är det bara att casha in och shoppa loss! Nej (: Mestadels av pengarna går ju såklart till Lübeck som jag åker till nästa fredag. Det var min 18-års present av mormor och Pär. Jag fick en utflykt, vart jag ville! :O nästan i alla fall. Jag fick detta tipset med julmarknaden av dom. Så mormor, Pär, jag och lilla Zanna åker (: Skall bli hur kul som helst! Denna julmarknad alla pratar så mycket om. Verkar verkligen vara någonting för mig!

Jul?

Studenten är på ingång och då också alla dessa studentfester. I morgon är det dags för den första.
M-tema! Man skall klä ut sig till något som börjar på M.
Jag vet redan vad jag skall vara, men det är topphemligt, det lägger jag ut i morgon ;) Då får allmänheten se vad jag har planerat.
Det verkar som om folk är ganska nyfikna, det är typ bara jag som inte säger vad jag skall vara. Haha :D

M :D

Så trött, så trött jag är idag. Var på återbesök i Halmstad idag. Idag är det nämligen två veckor sedan jag opererades. Så himla bra, jag hade skrivit en lapp där jag hade med alla saker jag skulle fråga min kirurg först och främst ifall jag fick träffa honom. Jag hade skrivit det så fint på en liten blå lapp, så att jag inte skulle glömma det...
...Den glömde jag.

Såklart jag skulle glömma min lapp. Men jag fick frågat nästan allt i alla fall. Men ändå. Typiskt?


Dagens visdomsord: Varje ålder har sina glädjeämnen


Tack för mig. Och jag skall försöka bli lite bättre på att uppdatera bloggen.

//M

Delikatess!

Status: Glad!

Jag kan äntligen äta någorlunda bra. Så nu har jag precis ätit Sveriges nationalrätt ...
Ostmacka :)
När man äter bara flytande kost, såsom soppa hela dagarna så blir minsta lilla tuggbara rätt en delikatess!
Så det känns hur bra som helst att kunna äta igen :D
Tiden går fort, skola i morgon igen :S

Nu ser jag inte ut som en bäver i alla fall... utan lite mer som en hamster :S 

Bäver! Från lite såhär...

 Hamster Till lite såhär. Så visst blev man lite sötare? (:

Men nu är det bråttom! Skall hämta Bumble<3 Sedan blir det chokladpudding och Sanningens ögonblick, som vi följer stenhårt! Och sedan sover vi. Typ 22: 00. Haha.
Och nej! Vi är inte pensionärer!

;)

//M

Bilder Sjukhuset!

Status: Bilduppdateringsdags!

Jag tänkte lägga upp lite bilder från min sjukhusvistelse.

Jag börjar med de här underbart sexiga trosor/byxor/underkläder eller vad man nu skall kalla dom (?) Som jag skulle ha på mig under operationen.
Op-trosorna.


Och sedan vidare till mitt dropp, titta, titta, visst är det lite synd om mig?
Dropp.


Och här ligger jag, innan operationen. Min nalle och min droppställning. Den röda knappen där under telefonen, den är bra skall jag säga. Mycket bra. Och den där lite större gråa, platta saken, en såkallad bärbar dator, den är också bra, MYCKET bra! Vad skall jag säga, den räddade livet på mig? Den dödade en himla massa timmar åt mig i alla fall med film och dylikt :D Great success!
Nalle.


Här igen, mitt dropp :) Jag tyckte det var lite häftigt ändå, hade ju trots allt aldrig fått dropp innan (:
Dropp.


Då går vi vidare till utsikten från sjukhuset, faktiskt helt okej. Jag fick VIP-platsen i rummet, längst mot fönstret, folk passerade inte mig när de skulle gå fram och tillbaka (delade ju rummet med två till). Så där fick jag ha det ganska avskilt! Great! :)
Utsikt.


Utsikt igen (plus blomman i fönstret). Man såg ända bort till parkeringshuset. Haha.
Utsikt.


Blommor.
Ville också passa på att tacka min mamma som satt hos mig i tid och otid på sjukhuset med ett hej dundrans tålamod som ett otroligt bra och välbehövligt stöd för mig.
Du körde ända från Läjet till Halmstad varje dag. Det kändes så himla bra att du var där, även om jag bara låg och kollade på film eller vad som helst, så var det viktigt för mig att veta att du fanns där. Och det gjorde du, hela tiden.

Tack
♥ 

Knark...?

Status: Pillertrillare

Medicin

Kolla in gott folk! Det här är vad jag skall knapra i mig på en dag. Sista dagen idag för de riktigt stora dock, tack gudskelov. De fruktade penicillin tabletterna.

Vilken partyblandning va? ;)

En Vecka Senare...

Status: Mayday, mayday

Idag är det en vecka sedan jag opererades. Det går allt bättre och jag känner mig piggare. Ett problem dock.
Kilona försvinner från min kropp i och med den flytande kost jag äter. Och det är inte vad jag behöver just nu. Jag blir så trött bara. Folk bara klagar på att de är för tjocka, det är inte så roligt när det är tvärtom heller kan jag ju meddela!
Folk som inte alls är överviktiga försöker gå ned i vikt. Vad fan.
Sluta gnäll på att ni är tjocka och lägg eran energi på att hjälpa mig bli det istället!

;)

//M

Måndagen efter operationen

Status: Lite piggare

Så, nu känner jag att jag har tillräckligt med ork för att uppdatera lite granna här.
Återbesök i Halmstad idag då. Min kirurg, tandläkare och tandsköterska samlades kring mig och fick mig att känna mig som den senaste alldeles speciella och ovanliga attraktionen på zoo.
Men det hade gått som planerat i alla fall och det gjorde mig mycket glad.
Braceface  

Operationen:

Jag tänkte nu bjuda på en del av den mycket insiktsfulla dialogen jag och min narkossköterska hade när jag låg på operationsbordet. Frågvis som jag är så hade jag ju grillat typ alla jag hade varit i kontakt med då innan operationen.

Narkossköterskan: Nu skall jag ge dig starkt smärtstillande så du kommer känna lite lite yrslig.
Jag: Jaha, okej.... Woeeiiiii, OooOoooo, woo, weiii
Narkossköterskan: Hur känner du det nu?
Jag: Nuw äer jagh thrötthh
Narkossköterskan: Då vill jag att du tänker på en fin plats du tycker om, nu kommer sömnen.

Sådär ja, då sussade jag. Det var ungefär så hon sa, vad jag kommer ihåg i alla fall.
Och när jag vaknade så hade jag slangar överallt.
Jag hade droppet i vänster armveck från början, men eftersom kirurgen skulle stå där och operera och narkossköterskan och narkosläkaren (antar jag) skulle sitta vid min högra sida, så var hon tvungen att byta den.
Vilket resulterade att jag hade slangar i både höger och vänster armveck. Nästa slang satt i vänster näsborre. En "kantarell" som dom kallar det på sjukhuset, den gick nog ner till lungorna så att narkossköterskor och narkosläkare skulle kunna hålla koll och kontrollera min andning, om jag inte har uppfattat helt fel.
Sist men inte minst, en slang i högra näsborren som gick ned till magen. Jag visste om detta från början, och det var lite avskräckande när jag först fick reda på detta. Att jag skulle ha en slang -V-sond- i näsan, ner i magen via halsen.
Låter inte så värst trevligt. Men det lovar jag er, den slangen var typ min bästa vän när jag vaknade upp på uppvaket efter operationen!
Magen reagerar inte så bra på blod, och det tog ingen lång stund efter att jag vaknat upp innan jag kände att jag mådde dåligt. Sköterskan var hos mig och jag vred och vände på mig. Klykte mig och bankade i sängräcket typ.

Sköterskan: Har du ont?
Jag skakade på huvudet.
Sköterskan: Är det illamående?
Jag nickade på huvudet. Hon fixade med någonting, sedan kände jag bara hur det sög till i magen och sedan var det, liksom, borta?
Helt fantastiskt! Helt sanslöst att det funkar så.

Jag hade en sån däringa mackapär på fingret, jag tror dom mäter syrenivån med den eller något. Den bankade jag med på sängen när det var någonting, jag fick papper och penna och kunde kommunicera med dom på sådant sätt.
I och med att jag hade två slangar i halsen som antagligen tog upp större delen av min talförmåga så blev det att skriva. Och det funkade väl det också ^^,
Det är oerhört frustrerande att inte kunna säga till i alla fall. Jag ojade mig så högt jag kunde eller något, så kom de till mig och fixade det! Jag såg allt till att få min del av uppmärksamheten där. Och jag är säkert ihågkommen även idag! Haha.

Makalöst :)

Nåväl, nu är det dags för mig att ta min penicillin tablett stort som ett dasslock :(

Uppdatering och mer om operationen kommer senare!


Dagens visdomsord: Ta dig tid att flanera och filosofera!


//M

Torsdag

Status: Nyopererad

Nu har jag opererats och det känns konstigt, är bedövad i hela överkäken eller något (kanske för att det är där han har varit och grejat).
Menmen, operationen hade gått bra och nu vill jag hem... Det var inte så roligt här som jag hade tänkt mig. Men jag får väl allt stå ut tills i morgon. Så får jag visa mig såpass pigg och rask att jag får åka hem förhoppningsvis. Annars blir det på lördag.
Jag skriver mer senare kanske....

//M

Operation...

Status: Lite nervös

Operationen blir av, jag fick inte prata med narkosläkarna idag, för de var tydligen överbokade. Men som det ser ut nu så blir det operation i morgon klockan 13:00.
Fast jag är inte så nervös som man känner att man borde vara egentligen :S Men jaja, det kommer väl i morgon.
Idag var jag på Halmstad sjukhus och fick min svit tilldelad. I sal 10 med tre sängar fick jag sänge längst mot fönstret. Fin utsikt. Egen telefon. Säng som man kan höja och sänka. Egen garderob. Ett eget skrivbord med alla möjliga hyller man kan fälla ut typ. Så lite fascinerande är det! Jag har aldrig legat inne på sjukhus innan, så det var spännande. Plasma TV på väggen och allt. Så där satt jag och mamma, jag fick kickat igång gamla Bettan (min bärbara dator från 1800-talet) haha, nä så illa är det inte, men den är gammal. Så kunde jag kolla på DVD-filmer i den, förvånansvärt bra kvalitet måste jag säga! Riktigt trevligt. Jag låg och glodde på film medan morsan satt och läste och precis när jag när jag hade tagit ut linserna för att sova en stund kommer överläkaren för att lyssna på hjärta, lungor och ta blodtryck eller något sådant.
Bra, tillbaka till sängen, morsan var enre och köpte lite fika till henne och en glass och Pucko till mig (: Precis innan jag skulle somna eller något så kommer sköterskan och pratar med mig om morgondagen när morsan fortfarande var borta.
Morsan kommer tillbaka med en knäckglass och en liten Pucko (: Knäckglassen var god men Puckon smakade pappkartong /: Det som brukar vara så gott, det kändes nästan som om jorden slutade snurra där ett tag, haha :D

Jag lyckades i alla fall tigga till mig att få sova hemma för det var väl lite väl nervöst att vara kvar där, eller så, jag tror att jag kanske hade haft problem med att sova där över natten. Så sköterskan sa att klart jag fick vara hemma :D
Jag känner mig alldeles utmattad. Ont i huvudet och trött så in i bomben. Nu är jag på permission som det så fint kallas och jag väntas vara där vid 9 i morgon bitti. Då får jag bara ha druckit två glas klara drycker och inte ätit någonting sedan klockan 4 på natten.
Men det fixar väl jag?

Jag kommer få dropp (: Jag ville ha milkshake dropp, men det får jag inte xD Det är ju väldigt gott faktiskt... :D

I detta blogginlägget tänkte jag väl få sagt att det antagligen inte blir några blogginlägg på ett par dagar nu.
Hoppas ni har förståelse för detta<3


Dagens visdomsord: Var modig!

Blomma.  
Här är bilden jag målade härom natten förresten (:

//M

Skräck!

Status: Rädd

Jag satt och zappade lite och så kom CSI (eller något sånt) fram, och, som vanligt, korkad som man är så kan man likförbannat inte sluta titta fastän man VET att man borde sluta!? Jo, då såg jag ju givetvis den läskiga första scenen, mordet som har skett som de skall lösa antagligen.
Great SUCCESS Madelene!
Grattis. Så nu sitter jag här i soffan, klockan är snart 1 och är så rädd så jag vet nästan inte vart jag skall ta vägen.
Försökte göra saken lite bättre med att byta till Cartoon Network, och det funkade väl, lite i alla fall (:
Tittar på Ed, Edd n' Eddy :D Dom är grymma.

Jo... det var nog bara det jag ville meddela, ville väl helst ha någonting att koncentrera mig på istället för att kolla bakom soffan hela tiden och se så att det inte är någon där...
Jag vet, det låter patetiskt, men jag är så fruktansvärt mörkrädd. Det är ju nästan skrämmande så rädd jag är ;)
Min fantasi spelar mig ofta ett spratt, jag behöver inte ha sett mycket läskigt innan min fantasi utvecklar det till något helt sanslöst läskigt -.- Menmen, vad skall man göra?

Tips är uppskattat :D

//M

Orolig...

Status: Fortfarande stum

Jag har inte så ont i halsen i alla fall, men jag har fortfarande väldigt svårt att prata. Bestämde mig för att gå till skolan ändå. Man skall ju helst inte prata, men det låter ju så roligt! Haha.
Men jag får försöka låta bli. Jag dricker te och knarkar halstabletter. Så jag hoppas detta ordnar sig.
Morsan sa att vi ringer inte till sjukhuset och säger någonting. Utan vi åker dit och ser glada ut så får väl jag helt enkelt hålla käften bara.

Miranda nalle.
Vi får väl hoppas<3

//M

En Ovanlig Söndag

Status: Stum

Jag har tappat rösten. I morse kunde jag knappt prata alls. Jag jobbade ju inatt, och jag hörde själv hur det bara blev värre och värre, till slut lät det som om jag var i målbrottet. Det bästa man kan göra när man är hes är att hålla käften, men det är faktiskt ganska svårt i mitt jobb, i och med att jag måste räkna och prata ungefär hela tiden.

Så i morse var det riktigt illa, nästan ingen röst alls. Nu funkar det lite bättre. Man skall ju egentligen vara tyst, men det är ju så svårt eftersom det låter så himla roligt när man pratar, haha :D
Det tråkiga med det hela är att detta äventyrar min operation /: Om jag är snuvig, täppt i halsen och så vidare, så blir det ju svårt med hela grejen att jag skall ha slangar där o.s.v. Så jag hoppas verkligen att det blir bättre... Jag som har väntat på detta så länge nu.


Dagens visdomsord: Varje dag börjar med nya möjligheter


//M

Jobb, jobb, jobb...

Status: Förkyld

Här ligger jag i den alldeles nya, precis ihopsatta soffan, har precis tryckt i mig en hamburgare, ett halv paket choklad "fingers" och en pucko (:
Fast det känns lite jobbigt, klockan 17:00 skall jag iväg och sitta barnvakt, till klockan 22:00 och då är det direkt iväg till krogen och jobbet som croupier.
Jobb i morgon också, kanske, morsan har sagt att jag inte får om jag inte känner mig bättre, det är ju inte bra med täta luftrör till operationen eftersom jag skall ha massa slangar och grejer.
Det kommer säkert bli tufft. Men pengar är bra, mycket bra. Jag har mycket att spara till. Jag vill ju så gärna jobba, samtidigt som jag inte vill.
Och nu har jag hunnit trycka i mig andra halvan av chokladasken. Choklad brukar göra saker och ting lite bättre (:
Beautiful rose.  

//M

Torsdagen...

Status: Nervös

Jag pratade med kirurgen själv idag, som skall utföra min operation. Jag frågade honom lite saker och han sa att vi skulle gå igenom mer på tisdag. Jag känner mig väldigt känslomässigt instabil just nu. Jag kan bli irriterad, arg och ledsen för ingenting. Men jag antar att det beror på stress. Stress för allting.

Skolan
Jobbet
Operationen

Jag tror allt spelar roll. Ibland blir det såhär. Jag har varit glad och har hållt humöret uppe ett bra tag nu. Är det inte dags för en "down" nu kanske?

Har målat idag också, det känns bra att måla. Fick något slags ryck inatt och började måla av någon konstig anledning, jag bara kände att jag hade lust med det. Jag blev färdig idag. Det blev en blomma (: Bild kommer snart!


Dagens visdomsord: Kom idag ihåg att vara nöjd med dig själv och att vara närvarande i det du gör.


Sad angel.  

//M

Ännu en onsdag

Status: Dålig blogguppdatering, jag vet.

Och det ber jag så hemskt mycket om ursäkt för, men vad skall jag säga? Jag har helt enkelt inte haft tid. Jag har skolarbete så det står mig upp i halsen, jag har kämpat hårt och det lönar sig verkligen (:
Idag till exempel, så blev jag helt klar med min geografi uppsats om miljöförstöringen (deprimerande, men bra blev den) (:
Jag kom precis hem från ett utvecklingssamtal med min mentor, och jag ligger bra till. Allting går mycket bättre nu än förra och förrförra året. Så det känns jättebra.
I morgon är det läxprov om judendomen i religionen. Kanske bäst att plugga lite på det.
Men jag har fått så mycket gjort nu, så jag är faktiskt riktigt stolt :D

Uppdatering följer...


Dagens visdomsord: Resor ger livet perspektiv.


//M

Bild från min miljöuppsats.

Efter Terrorn...

Status: Brutna revben?

Näej, skojade bara ;) Men jag antar att det känns som något liknande det här, jag har varit i full gång och andats så fort så det gör ont, haha :D

Var på Ge-Kås idag, kanske inte så mycket terror som skrivet i rubriken. Det har varit MYCKET värre. Vi fick parkering långt fram och vi tog oss in lätt och smidigt (:
Notan hamnade på 700;- ungefär.
Helt okej i och med morsans och farsans köp av b. la. en DVD-box för 300;- (på min begäran, haha).
Såsom alltid, lite av en tradition tvingar jag dom att köpa lite av dom andra sakerna jag har köpt med mig hem.
Men det är faktiskt helt okej, man har handlat för mer där. Det är billigt, men det är ju det som är så farligt.
Det står typ bara 9,95;- på varje rad på hela kvittot. Samtidigt är ju kvittot då 3 meter långt, så det blir ju faktiskt en hel del.

Försöker tjocka till mig lite till operationen för det kommer antagligen bli svårt att äta efter det, och jag har inte råd att gå ned mer i vikt. Så nu har jag faktiskt gått upp typ 2 kg (stolt) :D Så jag passade ju då på att utöka mitt förråd till min "tjockis-diet" med choklad, kakor, godis och dylikt.
Känns lite som ett lyxproblem faktiskt. Haha.

Men nu tänkte jag faktiskt dra upp till mitt rum och kolla på Lilla Huset På Prärien (DVD-boxen jag tvingade mamma att ge mig pengar till så att jag kunde köpa den).
Den är ju så fantastiskt bra den serien, men den bara slutade gå på teven, vad jag vet i alla fall.
*Slänger SVT och alla andra kanaler i Sverker Olofssons röda soptunna*

Sverker Olofsson <--- Min idol! :D

Nej men nu får jag ta och hålla käften en stund och göra det jag skulle. (:


Dagens visdomsord: Håll gärna mer än vad du lovar.


//M

Sömnigt...

Status: Fundersam

Här sitter jag i sängen, kisen ligger i jämte. Man borde sova för höstlovet är slut och skolan börjar i morgon igen men jag har börjat tänka lite på min operation, klart man blir nervös... dock känner jag mig samtidigt exalterad och glad över att få detta gjort. Men med tanke på att man har hört hur det kommer gå tillväga så kan det kännas lite avskräckande.
12 november. 10 dagar kvar. Jo... jag är faktiskt lite nervös.
Men man får hålla tummarna bara (: Se det på den ljusa sidan liksom. Det är en operation och tandreglering för ca. 100.000;- som jag håller på med, bara det att jag får det gratis, för jag hann börja innan jag fyllde 18, bra va? :D
Så det känns ju ganska coolt.
Det gäller nog helt enkelt att ta dagen som den kommer och se vad som händer.

Carpe Diem<3

Tänkte väl samtidigt passa på att berätta att jag jobbade inatt. Gick hyfsat mycket plus och det var en allmänt bra kväll, lite högljutt och lite fusk här och var. Som vanligt bara. Dock förväntade jag mig mycket mer folk, det var ju trots allt halloween. Man såg katter, häxor, kaniner och ja, till och med en färgglad cowboy (: Trots det kunde jag ha tomt bord ibland fastän krogen var typ full. Men så kan det vara.
I och med min operation sa jag till min chef att jag visste inte om jag skulle kunna (eller vilja) jobba resten av november efter det. Så för att få ihop lite pass så jobbar Madelene Bengtsson både fredag och lördag nästa vecka.
Plus att jag skall sitta barnvakt från 17:00 till 22:00 ungefär på fredagen innan jobbet.
Det kan bli tufft det. Men vad skall man säga?
Sånt är livet?

Dagens visdomsord: Ett ärligt, öppet hjärta når alltid längst.


Braceface, (:  Var bara tvungen att lägga in en liten bild på mig (Braceface), haha, visst är vi väl lika? (:

Ta hand om er!

//M


...

Dagens visdomsord: Om vi har bra självkänsla vet vi vårt eget värde och påverkas inte av om vi lyckas bättre än andra eller inte.  

//M

RSS 2.0