Stadsbesök!

Igår åkte jag till stan med mamma för att gå på utställning på Fregatten med akvarellmålningar. Jättefint! Sedan gick vi en runda på stan och hade allmänt mysigt. Shoppade och lagade min klocka äntligen! Nu tickar den som ny. Tog upp virkning. Så vi gick och köpte fint garn och jag tänkte försöka virka kakor. Började med en dammsugare, jag blev helnöjd med tanke på att jag inte rört en virknål på typ 10 år! 
Lägger upp bildbevis senare. 
Tack för en mysig dag på stan mamma! God fika och glass :) 
//M

Klockrent!

Jag gjorde en sådan flashig entré på Hajen idag. Jag trampade snett på de räfflade gummimattorna vig ingången, första snedsteget räddade jag, det andra snedsteget blev mitt fall. Konstigt, hur ont det än gör och hur många ben man än brutit så skyndar man sig upp för att se om någon tittade. Givetvis var det ju fullsmockat med folk, så det var ju bara att bjuda på den.
Men vad hade jag förväntat mig i 14 cm ostadiga klackar? Det avskräcker mig inte! Skorna åker på när svullnaden gått ner, så det så.
Det är nog första gången på minst 10 år som jag faktiskt har skrapsår på knäna igen! Jaja, någon gång måste man väl klanta till det?
//M

Grill, grill, grill...

... Och åter grill! Nu får det vara nog. Detta var nog fjärde dagen i rad jag äter lax. Lagom trött på rosa fisk just nu.
Har lärt mig göra appletinis hemma nu. Ajaj, livsfarligt detta. Men så gott! Smakar precis som på hotellet! Superenkelt!
2 cl vodka
2 cl Apple sourz
1 cl citronjuice

Blanda vodka och Apple sourz med krossad is i en shaker, sila i ett glas. Häll i citronsaft. Done deal!
Supergott!

Kanske är det dags att gå till sängs, var det dumt av mig att klämma en halv liter Red Bull sent på kvällen? Jaja, man får väl passa på att vara ung och dum för snart är man bara dum :)
God natt!
//M


Midsommar

Herregud, jag har lärt mig en läxa. Jag var och gjorde ärenden i stan igår. Jag var på plats innan öppning i och med sko-rean (kan ni tänka er, jag skulle köpa skor). Så det var ju nästan inget folk och parkeringar fanns det gott om. Så tog jag mig igenom stan. In till bolaget. MISTAAAAAAKE! Det ENDA jag skulle ha fanns ju givetvis inte...
Sedan in på Hajen, ännu större MISTAAAAAKE! För det första var det ju kö ner bara för att komma in till parkeringen. Sedan skall vi inte tala om folkmängden där inne, dessa stackars småbarnsmammor, fruktansvärt trötta mammor med 10 barn springandes runt omkring sig. När jag väl fick armbågat mig fram till färskpotatisen, jag har aldrig varit med om dess like till grottmänniskobeteende alltså! Det stod ett gäng neandertalare och grymtade och frustade över denna potatis. Potatisspadar flög i luften och armbågarna var vassa. Vassast vann faktiskt. Så jag väntade och väntade på att jag skulle kunna få fångat en spade. Till slut gick det.
Sedan var det uppsatta stationer med stora klungor av folk. Färskpotatis-gräddfil-jordgubbar-gräslök-sill. Det gick inte att komma fram.
Sedan var ju kön minst 2 mil lång, och folk handlar ju inte direkt lätt dagen innan midsommar. Så där stod jag med min korg bakom ett helt gäng överfulla oversize vagnar. Det var ju väldigt spännande...
Helt slut kom jag därifrån och åkte direkt hem till kära gammelmormor för att få lite macka och kakor. Jag köpte med mig glass som jag vet hon älskar så. Det var jättemysigt!
En natt på jobbet och nu har jag gått på semester för första gången i mitt liv! Två härliga veckor framför mig!
Efter natten på jobbet blev det midsommarlunch hos mamma och pappa. gott, gott, men stackars mamma är inte helt kry. Men vi tackar ändå för en mysig lunch :)
Nu är det dags för paltkoma efter en redig middag bestående av lax, lamm, färskpotatis och hemmagjord sås.
//M

Konst

Nu har jag samlat kraft och mod och försöker ha lite mer tålamod när jag ritar. Ögat satt jag med i ungefär en timme och munnen i över en halvtimme. Så här kan det bli då:
//M


Nationaldagen

Efter en natt på jobbet och lyxfrukost med frallor åkte vi in till stan för lite nationaldagsfirande!

Upp på fästningen för lite fotografi:










Sedan ner till Engelska Parken för att kolla in de nya stayerna:


Dom var häftiga, en serie med flera olika positioner.

Sedan bar det av till torget för att titta på paraden och uppträdandet:






Riktigt fint var det! Trummorna hördes över hela stan :D Mäktigt.

Allt som allt så var detta en mycket bra nationaldag med fint väder :)


//M

Snart.

Jag vet att det har varit jättedåligt med bloggen nu men jag har haft SÅ mycket att göra. Jag lovar att komma tillbaka med bilder inom en snar framtid.
Håll tillgodo!
//M


RSS 2.0