Förlåt

Status: Trött

Och jag har fått klagomål från alla håll och kanter om min dåliga blogguppdateringar, jag till med ifrån Norra Näs. Då är det illa. Jag ber om ursäkt för detta och skall göra mitt bästa för att bättra mig. Det är faktiskt så enkelt som att jag har inte haft mycket roligt att skriva om det sista. Och då blir det ju inte roligt att läsa heller.

Igår var i alla fall jag, Putte, Pumbaa<3 och Annika i Göteborg. Putte mobbade andra bilister, jag skrattade och Pumbaa<3 sov, alltså helt i sin ordning.

Min budget är i dessa tider ungefär lika stor som... som du vet, om man skalar en atom, ja, en atomkärna kan man beskriva det. Alltså ganska så liten om man säger så. Så morsan (vars pengar jag har lånat) sa att jag skulle tänka smart i Göteborg nu och inte handla massa skit, och jag tog hennes råd!

Jag började med en cheeseburgare och mellan milkshake på McDonald's, sedan blev de andra hungriga och då gick vi till Pizza Hut, jag var ju då mätt, men köpte buffén lik förbannat. Det var gott och sedan hamnade vi i matkoma.
Vi satt där orörliga en stund och sedan gick vi vidare.
Pumbaa<3 hade två oanvända presentkort på Shock och hon hade inte en aning om vad hon skulle köpa eftersom vad man än får för summa på ett presentkort till Shock så måste man liksom lägga till minst 500 till själv känns det som. Så hon delade ut presenkorten och jag fick välja vad jag ville! Jag fick en rosa toning av henne :) Helt fantastisk!
Han i kassan sa att jag var tvungen att bleka håret innan. Är han blåst eller? Jag är har nästan kritvitt hår så blont det är. Så han frågade ju om jag ville köpa blekmedel där, jag ba.... öh..... nej?
Jag är bombsäker på att han sa det bara för att få sålt ännu mer. För när jag kom hem stod det på burken att man inte skulle använda blekmedel. Han borde satsa på en annan karriär.

Jag provade en tunn, tunn slinga och färgade toppen på den, bara för att se hur det blev. Och det blev exakt den färgen jag hade köpt, jämt och fint blev det också, så det är jag mycket nöjd med!

Tack Pumbaa<3!

Vidare till nästa sak, benvärmare! Jag köpte ett par jättemysiga, fluffiga, bruna benvärmare från en affär jag inte tänker nämna eftersom det egentligen är emot mina principer att gå in där.
Men jag tyckte då personligen att det var för lite rosa i dom, så när jag kom hem satt morsan och handarbetade, och se på maken! Hon använde rosa garn, tack morsan!
Så jag bestämde mig för att fylla i dom lite med rosa garn, hehehe.

FÖRE:
Rosa!

EFTER:
Rosa!

Eller ja, det är ju inte samma benvärmare, naturligtvis finns det två stycken men den andra har jag inte börjat på än. Men eftersom jag måste ha någon form av ADHD som dom inte har diagnostiserat än så var jag ju bara tvungen att börja med en gång igår. Så jag satt hela kvällen och en stor del av natten med detta. Och det var mödan värt!
Visst är jag fiffig? ;)

Och så vill jag passa på att tacka mormor och Pär för det mycket fina kortet jag fick av dom som är köpt på Hospitalet i Lübeck (:

Idag är jag trött och i morgon är det nyårsafton, så nu skall jag vila och kolla på en av filmerna jag köpte igår i Göteborg.
"I Now Pronounce You Chuck And Larry". Värd att se!

Tack för mig, håll tillgodo.

//M

Julstämning

Status: Julig

Idag kollade vi på Bingolottos uppesittarkväll, och spelade också, naturligtvis (: Alla vann utom morsan farsan och jag. Kvar blev syrran som blev 100 kr rikare. Grattis :D
Men nu är jag så otroligt trött, och idag är det julafton.

God Jul allesammans!

//M 

Dagens fundering

Status: Fundersam

Här sitter jag som allra bäst och gör absolut ingenting och plötsligt kommer jag att tänka på en sak.
Gud vad konstig julen är.
Ja, det är det jag sitter och funderar på.
Man kan sitta här och skratta åt alla andra religioners påfund och, för oss, konstigheter. De fastar i en månad, de ber 5 gånger om dagen, de vallfärdar till Mekka. Varför är det konstigt?
Vi släpar in träd och hänger färgglada kulor i den, vi sitter hemma och väntar på en stor, tjock gubbe iklätt rött och vitt med massor av skägg. Ett halvår senare super vi skallen av oss och dansar som grodor runt en stång iklädd löv och blommor.

Så säg mig. Är vi verkligen mycket mindre konstiga?

//M

Stressigt

Status: Vansinnig!

Man blir ju så otroligt trött på detta. Jag blir så förbannad! Det är ju helt sanslöst hur det kan gå så fel! Då frågar du dig säkert.... varför är hon så arg?

Jo, det skall jag berätta!

Jag och havregrynsgröt är inte sams, så är det bara. Kommer antagligen alltid förbli så. När syrran var med och sa åt mig vad jag skulle göra. 1 dl havregryn, 2 dl vatten och lite salt, 2 min i mikron. Den blev hur bra som helst, och så himla god (:
Sedan när hon inte var hemma och jag fick klara mig själv. Då gjorde jag exakt som hon sa. 1 dl havregryn, 2 dl vatten och lite salt, 2 min i mikron.

Tro fan inte skiten bara sjunker ihop och dör!
Jag tar ut den och rör om lite försiktigt. Och jag vet inte, det är liksom som om jag har lyckats fylla havregrynen med vatten och vattnet med havregryn. Så ännu en gång, det jag lyckades åstadkomma var.... sörja.

Scheisse.

Nej men nu är det glada tider. Snart jul och allting. Dags för julavslutning i morgon! Mycket härligt. 

Dagen innan julafton pyntar vi granen och skriver julklappsrim.
På julafton äter vi lunch hos min kära gammelmormor. Hon gör de mest fantastiska småkakor och den godaste ris á la maltan någonsin! En stor eloge till gammelmormor <3
Vi kommer hem i tid till Kalle Anka (naturligtvis) och på kvällen Bänkar vi oss hos farmor och farfar och äter gott... igen.
Mycket mat och godis blir det ju.

Men det är faktiskt vetenskapligt bevisat att de kalorier man får i sig under jul- och nyårshelgen räknas inte (:
Eller ja, det anser jag i alla fall, man måste ju låta sig unnas lite ibland! :D

Men kom ihåg! Det viktiga är inte vad man äter mellan jul och nyår, utan vad man äter mellan nyår och jul!

Tack för mig!



Anka  Kalle är ju en självklarhet! (:

//M

Resultat!

Status: Inte så ont i magen som jag trodde faktiskt

Däremot en väldans massa lussekatter!!!

Lusse.  
Ser det inte gott ut så säg!

Jag har inte lika ont i magen som jag trodde säger jag... innan jag tänkte på att det var ojäst deg jag åt, haha. Jag återkommer om en halvtimme xD

//M

LusseBulle!

Status: Bagare

Så sant som det var sagt (: Här står man och bakar lussekatter igen. Så himla roligt, mysigt och..... gott? Thihi.
Det går ju aldrig att undvika att provsmaka lite av degen (: Eller ja.... med provsmaka menar jag ju då självklart att äta tills man får ont i magen.
Jultradition :D
Lucia
Kolla in den här massiva degen som vi bakar med.
Riktigt stor deg = Riktigt många lussebullar och riktigt ont i magen.

Lusse  
Visst är dom fina? Riktiga konstverk! På tal om konstverk, morsan vann en tävling på jobbet, av över 400 tävlande kom hon etta och får välja först mellan 40 stycken olika tavlor och konstverk som vinst (: Jag var med och kikade idag, det var jätteroligt och intressant!

Grattis mamma!

Tomte?
Hittade också en gammal bild på mig, som tomte, eller ja, jag för typ exakt ett år sedan eller något måste det vara xD
Tänkte att jag kunde väl lika gärna slänga upp den bilden också när man väl är i farten. Haha.
P.S. Tomteluvan har jag själv sytt! Fin va? Den sydde jag i fjärde klass tror jag. Att jag fortfarande har lika litet huvud, kanske säger mer om mig än om själva tomteluvan ;)


Dagens visdomsord: Försök att göra någon glad varje dag om det så bara är dig själv.


//M

Lübeck

Status: Mätt

Åt precis en hel panerad rödspätta med potatismos typ. Gott var det!

Jag ville bara säga att resan till Lübeck var helt underbar! Det fanns så otroligt mycket att se och göra.
Ingen rast, ingen vila, måste skynda, måste ila. Haha, så var det väl inte riktigt, men jag kan ju säga att det var ett fullspäckat schema :)

Fredag: Ankomst till stationen 05:35. Bumble<3 och pappsen var med. 06:00, avresa mot Lübeck!
Upplockning genom hela Sverige nästan ända ned till Helsingborg. Båt Helsingborg-Helsingör.
Sedan kom den tråkigaste biten måste jag säga. 2 timmar och en kvart genom hela Danmark. Men lite frågesport, yatzy och kort kirrade biffen ;)
Buss Rödby-Puttgarden, Bordershop i en timme ;) Köpte någon slags melonlikör, Baileys mint (som jag bytte mot Zannas Baileys Caramel sen för jag tyckte inte om mint), 6 cider, en slags caffe latte moccachino grej likör (köpte den främst för att flaskan var otroligt snygg) samt ett 12-pack mini jägermeisters (: Allting gick på ungefär 400;-
Helt okej säger Madelene!
Jaegermeister! Godis (:

Bussfärd en timme mot Lübeck, men den tog inte lång tid kan jag tillägga, när man började se skyltarna mot Lübeck och allt.
Framme vid hotellet och checkar in.
Ut på stan och härja! Köpa linsvätska som var slut!
Det förvånade mig dock hur svårt det var att ta sig fram i Tyskland med engelska. Nog för att jag visste att de var dåliga på engelska över lag. Men inte att det inte gick att prata med dom över huvud taget hade jag då inte förväntat mig!
Kroppsspråk säger jag bara.

Lärde mig dock ett nytt ord som jag tänkte börja använda (:

Schinkenspeck!

Schinkenspeck! Som om det inte är coolt då eller, det får ju bacon att låta hur patetiskt som helst.



Ett speciellt tack till Mormor och Pär som bjöd med mig på denna fantastiska resa som en födelsedagspresent! Det var verkligen speciellt. Den resan behövdes. Tack också till min kära moster Zanna som ville följa med! Det förgyllde resan till max.
...Varsitt hjärta skall ni ha :)



Adiós! Eller jag, Tschüss blir det väl ändå (:


Dagens visdomsord: Felsteg kan bli trappsteg uppåt.

//M

Tisdag

Status: IQ-befriad

Jag tänkte nämligen börja med att berätta om en incident i Lübeck som förklarar dagens status.
Vi vaknade på hotellet Radisson Sas Senator (lyxigt va? ;) Sedan ned till frukostbuffén! Så himla gott det skulle bli, vilken start på dagen!
Jag och Zanna gick ett varv genom frukostbuffén och kollade läget. Vi kom fram till att ytterfilen var vanlig frukost och innerfilen var efterrätt. MmMmMmMm...

- Vad är det där? Frågade Zanna och pekade på två fat med vad som såg ut att vara glasskulor av olika sorter.
- Glass kanske? Det ser så ut i alla fall. Svarade jag lite skeptiskt.
Det var ju massor av inlagd frukt och gott i jämte, så det måste ju vart glass (:

- Vad gott! Men vi tar det nästa runda då, sa jag så gick vi och satte oss.

Andra omgången, tog varsin skål, rundade hela buffén, öste på med inlagd frukt och fyllde upp med denna glass.
Jag var fortfarande lite skeptisk, borde inte glassen ha smält om den låg så? Det kanske var hårt vispad grädde då? Menmen, vi gick och satte oss i vilket fall.
Kom upp till bordet där mormor satt.

- Vad är det där? Frågade hon och pekade på våran glass.
- Glass! Tror jag... sa vi i kör.
- Jag tror det där är mjukost. Sa mormor medan hon försökte hålla tillbaka skrattet.
- Va? Sa vi än en gång i kör.

Jag luktade på det...

TRO FAN INTE DET VAR OST!?! 
Mormor kunde knappt sitta kvar på stolen så som hon skrattade.

Så där satt jag och Zanna, stirrade ned i våra skålar med frukt och... ost? Som tur var hade jag inte lagt denna ost över hela min efterrätt, utan jag kunde rädda några persikor och äta dom.

Jag och Zanna blev hur paffa som helst och mormor skrattade hela vägen till rummet.
Men vad fan, den bjuder jag på! :D

Glass  Achtung! Achtung! Kolla riktigt noga innan ni äter glass och frukt nästa gång, av egna erfarenheter kan det gå riktigt illa (:


Dagens visdomsord: Sök efter det positiva som finns i det till synes negativa!


//M

Promenix

Status: lite kall (:

Kom precis hem från en lång promenad med Bumble<3 det var väldigt skönt ute, lite kyligt, och det skulle tydligen snöa inatt! :D
God jul allesammans, idag börjar den officiella nedräkningen, och då samtidigt, tillgång till CHOKLADKALENRARNA! Thihi, det är ju fortfarande barnsligt roligt med julkalendrar (: Även om jag lyckades missa TV-kalendern både i morse och reprisen på kvällen ):

I alla fall, till saken.
I söndags (får jag väl säga då, eftersom klockan hann bli över 12) var det dop i Göteborg, min lilla kusin skulle döpas. Det var jättetrevligt och mina små kussar är så söta.
Kusinen som skulle döpas var helt lugn och roade sig med att riva sönder, bita och kasta runt ett papper med planeringen när han satt där, längst fram i kyrkan.
Men sedan, när det var dags för själva dopet, först när all fokus var på honom, då var han inte lika imponerad längre. Han skrek och skrek och skrek. Man tyckte synd om honom. Men prästen lär ju vara van vid sådant (?).  
Men det gick snabbt över och sedan blev han lugn igen.
Barnkören framförde fina adventssånger, eller ja, kantorn framförde fina adventssånger?

Då slog det mig, att en familjegudstjänst måste vara det allra bästa preventivmedlet i hela världen.
Ungarna sprang fram och tillbaka, runt, runt, runt prästen. Huvudet värkte och småbarnen skrek.
Så... slutsats. Blev man sugen på att skaffa barn? 
Inte så värst...

Kisen (:  Skaffa katt istället, dom är fluffigare (:

Och då vill jag bara passa på att visa min respekt för min kära faster och hennes man, samt alla som någonsin skaffade barn istället för katt (:


Dagens visdomsord: Lycka är som en vanlig förkylning - den är smittsam! Vem vill du smitta med din lycka idag?

//M

RSS 2.0